معدن درين کاشان

معدن دُره در فاصله 13 كيلومتري باغ فين و در ناحيه اي كوهستاني در جنوب غرب كاشان , واقع شده كه داراي ارتفاعي در حدود 2130 متر از سطح دريا , طول جغرافيائي 51 درجه و 18 دقيقه شرقي و عرض جغرافيائي 33 درجه و 53 دقيقه شمالي مي باشد . راه ارتباطي به اين معدن از طريق كاشان - فين - كارخانه دُرين - دوراهي دُره - معدن دُره , برقرار مي شود . فاصله بين دوراهي دره تا معدن , 4 كيلومتر جاده خاكي زيرسازي شده است كه مسيري كوهستاني و بسيار نامساعد بوده و گاهي شيب آن تا 17 درجه نيز مي رسد .

پروانه بهره برداري معدن در تاريخ 13/7/1353 صادر شد و تا مدت 2 سال تحت پوشش شركت درين بود . سپس با ادغام در شركت آمريكائي ايمكو , عمليات اكتشاف و استخراج (به صورت روباز) از معدن , تحت پوشش شركت ايراني - آمريكائي درين - ايمكو و با نظارت كارشناسان آمريكائي به صورت رسمي آغاز شد .

اين معدن بعد از انقلاب به مدت 7 سال تعطيل گرديد و در سال 1366 استخراج باريت از معدن مجددا آغاز شد و تا كنون ادامه دارد . در سال 1372 ذخيره اي در حدود 2000000 تن براي معدن تخمين زده شد كه از آن زمان تاكنون , حدود 700000 تن از سنگ معدن استخراج و به كارخانه حمل شده است . مقدار استخراج ساليانه معدن براساس پروانه بهره برداري سالانه 40000تن مي باشد .

سكانس چينه شناسي در ناحيه دُره از پائين به بالا عبارتست از : طبقات ولكانيك و پيروكلاستيك , لايه هاي آهكي , آهك هاي شيلي , توف , مارن با اينتركلاسيون هاي شيل و آهك , آهك هاي فسيليفر باسن اليگوسن .

كاني سازي در معدن در حد فاصل طبقات ولكانيك و لايه هاي رسوبي فوقاني آنها ( عمدتا آهك و شيل ) صورت گرفته است . مجموعه اين طبقات روي يال شمالي يك طاقديس بزرگ قرار دارند كه داراي جهت تقريبي شمال غرب - جنوب شرق مي باشد .

كاني شناسي زون معدني در مقياس ماكروسكوپيك عبارتست از : باريت , مقادير كمتري كانه هاي سولفيدي از قبيل گالن و كالكوپيريت و نيز مقداري مالاكيت و آزوريت .

شكل ماده معدني تقريبا لايه اي شكل بوده و موازي لايه بندي طبقات رسوبي به نظر مي رسد . ولي در برخي از بخش هاي معدن , رگه هاي متعدد و مشخصي از باريت , طبقات ولكانيك را قطع نموده اند كه نشانگر وجود فعاليت هاي هيدروترمال در منطقه است كه نمي تواند بي ارتباط با كاني سازي اصلي باشد .

طول اين كانسار حدود600 متر و عرض آن 180 متر مي باشد . نزديكترين گسل به معدن در قسمت شمال غرب معدن قرار داشته كه باعث قطع ارتباط كارگاه شماره 4 با امتداد معدن گرديده است .

همانطور كه گفته شد , ماده معدني استخراج شده از اين معدن , باريت يا باريتين با فرمول شيميائي BaSO4 است . مشخصه اين ماده معدني , وزن مخصوص زياد ( 4.25-4 g/cm3 ) است كه در مقايسه با ساير مواد غير فلزي بسيار سنگين است كه باعث كاربرد وسيع آن در صنعت نفت جهت تهيه گل حفاري شده است .

مواد معدني استخراج شده از معدن دُره , به كارخانه فرآوري دُرين كه در فاصله 5 كيلومتري جنوب غرب كاشان است , حمل مي شوند . اين كارخانه همزمان با آغاز عمليات استخراج باريت از معدن دُره . در سال 1356 نصب و راه اندازي شد و هم اكنون فرآوري و تهيه پودر باريت و ديگر محصولات چون بنتونيت , زغال ميكرونيزه , هماتيت , كربنات كلسيم و ... در اين مجتمع انجام مي شود .

اين كارخانه مجهز به سيستمهاي خردايش , تغليظ , پخت و جدايش متناسب با محصولات متفاوت آن است . سنگ شكن هاي والتس , مخروطي و فكي و همچنين آسياهاي گلوله اي , Impactor و Reymond مراحل مختلف خردايش را به انجام مي رسانند .

باريت مصرف شده در اين كارخانه , علاوه بر معدن دُره , از معدن هاي ديگري نظير سلطان آباد تفرش , كهلو , نيق و گون كوه تا مين می شود.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : برچسب:معدن,استخراج,حفاری,آتشباری,خردایش,تغلیظ,معادن روباز, | 18:11 | نویسنده : پرویز زرانگوش 09183347188 |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.